ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 1 листопада 2017 р.

01.11.2017р. Б. / Кардинал Брандмюллер: одна зноска не може скасувати традицію Церкви

Кардинал Вальтер Брандмюллер, один із чотирьох авторів «dubia» (і один із двох ще живих), в інтерв’ю для «Frankfurter Allgemeine» говорив про те, що багато людей стурбовані ситуацією в Церкві, а також про «єресь» розлучення і поновного одруження в Церкві.

Колишній глава Папської комісії історичних наук зазначив, що Тридентський собор проголосив нерозривність подружжя як догму. Це означає, що вступати в новий союз після цивільного розлучення, а також мати сексуальні відносини в новому союзі, є важким гріхом.

«Той, хто усвідомлює собі, що вчинив важкий гріх, може приступати до св. Причастя лише після Сповіді, визнавши гріхи і постановивши більше не грішити», - нагадує кардинал.

Це вчення впродовж останніх десятиліть підтвердили Папа св. Іван Павло ІІ, Бенедикт  XVI та Конгрегація доктрини віри. Однак, як наслідок адгортації «Amoris Laetitia» Папи Франциска, деякі єпископи почали говорити, що розлучені і цивільно одружені особи можуть приступати до Причастя, посилаючись на неоднозначну зноску 351 вищезгаданого документу.

Кардинал Брандмюллер додав: «Тепер мені кажуть, що уся морально-теологічна традиція Церкви може бути змінена однією зноскою. І тут я посилаюсь на авторитет Отців Церкви».

Розповідаючи про замішання, що виникло внаслідок виходу цього документу, кардинал пояснив причину написання «dubia» (сумнівів), адресованих Папі Франциску: «Ми, кардинали, не живемо поза межами світу. У нас багато зв’язків. Чи ви знаєте скільки телефонних дзвінків, листів і запитань ми отримуємо?».

«Нас запитують: "Чому ви, кардинали, нічого не робите?" Крім того, ми склали офіційну присягу і є радниками Папи. Ми просили Папу про аудієнцію, однак не отримали жодної відповіді», - додав він.

Кардинал Брандмюллер згадав також про петицію 2015 року на підтримку Церковного вчення про подружжя і Євхаристію, що зібрала близько 800 тисяч підписів. «Як бачимо, ще є люди, які вміють думати», - сказав він. – «Я переживаю, що щось може спалахнути. Люди – не дурні».

Пропозицію причащати розлучених у нових цивільних зв’язках висунув на прохання Папи кардинал Вальтер Каспер, котрий заявляв, що така практика була в ранній Церкві. Таку позицію різко скритикували науковці, інформує Catholic Herald.

Коли інтерв’юер згадав про пропозицію Каспера, кардинал Брандмюллер сказав, що вона базується на «єдиному авторі, праця якого була не лише халтурною, але й ідеологічною… і зрештою, уся ця історія нечесна та є маніпуляцією джерелами. Як історик, я маю особливу алергію на таке. Такого не слід робити».

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: