ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 27 березня 2017 р.

27.03.2017р. Б. / Заява Митрополита Тадеуша Кондрусевича - голови Конференції Католицьких Єпископів в Білорусі, щодо подій 25-26 березня

Франкфурт-на-Майні, 26 березня 2017 р.

Перебуваючи в аеропорту Франкфурта, по дорозі з США в Білорусь, з великою стурбованістю я сприйняв ситуацію, яка виникла в Мінську та інших містах під час вчорашніх і сьогоднішніх подій.

Брак часу не дозволяє повністю осмислити ситуацію, яка склалася, але вона нагадує про складність викликів, які сьогодні постали перед нашою Батьківщиною.

Історія білоруського народу свідчить про те, що він завжди виділявся своєю розважливістю і знаходив мирні шляхи для вирішення виникаючих проблем.

25 березня Католицька Церква відзначала торжество Благовіщення, коли ми розважали над тим, що Бог обрав Марію бути Матір'ю Спасителя. Вона прийняла Божу волю, і під її Непорочним Серцем забилося Серця Ісуса - Царя спокою, під час народження якого ангельські хори співали: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир людям доброї волі».

Також і нам, дорогі співвітчизники, необхідно перш за все прийняти заклик Бога до взаємного примирення, поки не зайде сонце, як говорить Святе Письмо, щоб не наступила ніч протистояння.

У зв'язку з цим закликаю державну владу і її опонентів, а також громадські організації та людей різних поглядів до конструктивного діалогу з метою вирішення існуючих проблем для блага нашого народу і консолідації суспільства.

Висловлюю надію на гуманне і справедливе ставлення до затриманих і сподіваюся на швидке їх повернення додому.

Діво Маріє, Царице миру, випроси білоруському народу у свого Сина Ісуса Христа благодать мирного життя і поваги один до одного, зі збереженням даних нам Творцем прав і виконанням покладених на нас обов'язків.

З молитвою про мир в нашій Батьківщині.

Архієпископ Тадеуш Кондрусевич
Митрополит Мінсько-Могилевський
Голова Конференції Католицьких Єпископів в Білорусі

Немає коментарів: