ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 29 серпня 2016 р.

29.08.2016р. Б. / Ноябрьск: Баптистів оштрафували за місію в Домі молитви

Антимісіонерский Закон Ярової застосовується на практиці не тільки для припинення діяльності релігійних груп, а й на додаток до перевірок, які проводяться в релігійних організаціях. Причому, порушуються самі положення Закону про свободу совісті та визначення місіонерства, існуючого в російському законодавстві після прийняття пакету Ярової, повідомляє «Сибирская католическая газета».

У Ноябрьску - великому місті Ямало-Ненецького автономного округу - представники влади ліквідували дитячий майданчик, який був організований в липні 2016 року біля Будинку молитви євангельських християн-баптистів (громада входить в Російський Союз ЄХБ). Комісійна перевірка, до складу якої увійшли співробітники прокуратури, МНС, адміністрації міста, Росспоживнагляду і комісії у справах неповнолітніх, розцінила батут, тарзанку та ігри з дітьми як «несанкціонований дитячий табір». За фотографіями, які були опубліковані в Інтернеті, видно, що баптисти організували саме майданчик. Відповідно, різні органи знайшли порушення умов перебування дітей в «таборі». Наприклад, «Не було договору на поставку обіду». Крім того, баптисти не повідомили про те, що вони збираються організовувати такий «табір». Хоча пастори церкви стверджують, що дозвільні документи на майданчик у них є.

Організатор дитячого майданчика пастор Церкви ЄХБ «Відродження» в Старому Уренгої Олександр Подколзін зазначив в інтерв'ю, що насправді ніякого табору на території Дому молитви не було. Місцева влада прекрасно знала про те, що віруючі таким чином влаштовують дозвілля дітей. Майданчики проводилися вже не перший рік і в Ноябрьску, і в Уренгої. Крім того, у представників влади не виникало ніяких претензій до церкви з приводу запрошення дітей на майданчик, оскільки це були діти віруючих батьків, в тому числі членів церкви. На своїй території громада мала права влаштовувати дозвілля своїх же дітей.

Однак поліцію і прокуратуру, мабуть, спонукало щось інше, ніж турбота про дитячі життя. Справа в тому, що з 43 дітьми займалися також громадяни України та США, гості зі слов'янських церков цих країн, з якими баптисти підтримують відносини. У гостей перевіряючі не виявили необхідної педагогічної освіти і медичних книжок. Подколзін також повідомив агентству Ura.ru: «Ми співпрацюємо зі слов'янськими церквами в США, їх організували наші співвітчизники або громадяни колишнього СРСР, які свого часу емігрували в Штати. Вони російськомовні».

Крім цього, за словами Подколзіна, після перевірки дитячого майданчика співробітники прокуратури увійшли в Дім молитви і знайшли там лоток з релігійною літературою. Співробітники органів вирішили, що діти могли слухати проповіді і література, на їхню думку, поширювалася якось неправильно.

З дітьми насправді проводилися ігри та уроки, спрямовані не так на релігійне, як на моральне виховання (поняття про добро і зло, про дружбу), а на столах лежали книги, що описують віровчення церкви.

В результаті пастор Церкви ЄХБ в Ноябрьску Олексій Телеус був оштрафований на 5 тисяч рублів за Законом Ярової. Телеус був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч.4 ст.5.26 КоАП РФ: «Здійснення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об'єднання». Яких-небудь більш докладних пояснень причин такого покарання немає, а церква не стала оскаржувати штраф.

У історії з закриттям дитячого табору в Ноябрьску є і суспільно-політичне підґрунтя. Як зазначають місцеві спостерігачі, баптистська церква стала розмінною монетою напередодні вересневих виборів 2016 року. Проти церкви виступив начальник відділу з питань громадської безпеки адміністрації Ноябрьска Ростислав Ісаєв. Він і давав коментарі по цій справі в пресі, відзначаючи, що церква зазнала нібито заслуженого покарання у вигляді штрафу, хоча формально штраф був зовсім не за організацію «табору». Перевірка в баптистській церкві була влаштована в той час, коли мер міста (сіті-менеджер) Олексій Романов був у відпустці, і його підлеглі вирішили влаштувати гучну справу для того, щоб показати свою значимість. Співробітники прокуратури, за словами віруючих, пішли назустріч церкві, так як знали про проведення дитячого майданчика.

Завдяки «доброму» ставленню прокуратури, майданчик був закритий в останній день його проведення, тобто він пропрацював весь визначений термін. Потім заступник прокурора склав протокол щодо порушення ведення місіонерської діяльності на мінімально можливу суму - в 5 тисяч рублів. Таким чином, Закон Ярової стає все більш універсальним засобом покарання, навіть якщо немає складу злочину.

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів: