ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 1 липня 2016 р.

01.07.2016р. Б. / Рада Церков розробила зміни до Податкового кодексу

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій напрацювала власні зміни до Податкового кодексу з метою виправлення проблемних положень, запроваджених у 2015 році без врахування специфіки релігійних організацій і без консультацій із ними.

Ці питання стали предметом обговорення на засіданні 29 червня в Ірпені під головуванням керівника ВСЦ ЄХБ Валерія Антонюка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники засідання розкритикували вимоги Кодексу щодо обов’язкової перереєстрації статутів усіх неприбуткових організацій.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вважає, що упорядкувати діяльність неприбуткових організацій та визначити вимоги до цього статусу можна без загальної перереєстрації релігійних організацій. Крім цього, чинні норми Податкового кодексу суперечать нормам ч.2 статті 23 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», де зазначено:

Як повідомляв ІРС, нові положення Податкового кодексу України містять заборону на розподіл пожертв неприбутковими організаціями серед своїх членів. Для релігійних організацій це можна потрактувати як заборону на добродійність серед своїх одновірців. Відсутність таких положень у статутах неприбуткових організацій надасть право фіскальним органам з 1 січня 2017 року виключати їх з Реєстру неприбуткових організацій та обкладати податком на прибуток.

Під час засідання Секретаріату ВРЦіРО також відбулася жвава дискусія навколо законопроекту № 4128 про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

Крім цього, представники конфесій спланували низку заходів з нагоди 20-літнього ювілею Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Окрім урочистих зустрічей на високому рівні планується видання збірки усіх звернень і найважливіших листів Ради Церков від моменту її заснування у 1996 році, а також презентаційної брошури про діяльність ВРЦіРО.

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів: