ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 8 січня 2018 р.

08.01.2018р. Б. / «Хочу поділитися різдвяною радістю з тими, кому, можливо, є найтяжче сьогодні радіти», — Глава УГКЦ (+VIDEO)

Ми кажемо, що Христос хоче сьогодні народитися в кожному з нас, у кожній вашій сім'ї, у нашій Україні. Але що це означає? Дуже часто наші слова розходяться з нашими ділами. На жаль, ми навіть як християни одне віруємо і ісповідуємо словами, а інше ісповідуємо нашими окремими словами і вчинками. Сьогоднішнє свято Різдва кличе нас, є викликом для усіх нас втілювати те, у що віримо, в наше щоденне життя.

Про це сказав Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у різдвяній проповіді до вірних під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Сьогодні, сказав проповідник, ми святкуємо свято Різдва Христового, свято народження між нами і для нас Сина Божого, нашого Спасителя Ісуса Христа. У цю Різдвяну ніч усі дороги ведуть до Вифлеєму. У кожного є своя дорога до вифлеємського вертепу. Кожен пройшов до цього різдвяного часу в свій особистий спосіб...

«Ми можемо сказати, — відзначив Глава Церкви, — що Різдво Христове є закликом і є викликом. Закликом — запрошенням до кожного з нас знайти дорогу до Вифлеєму, до повноти життя, нашу дорогу до справжньої радості, справжнього світла і так бажаного миру».

Але Різдво, вважає Блаженніший Святослав, також є викликом. Тому що цей виклик означає, що віруючи у таїнство воплочення, у те, що невидимий Бог став видимим немовлям є завданням кожному з нас втілювати нашу віру в нашому особистому житті.

«Бог став людиною. Це означає, що він увійшов у людську історію. Це означає, що він став частиною культури, яку творить для людини. Викликом Різдва для нас, українців, сьогодні є те, щоби наша віра, наше свято Різдва стало нашою культурою, тобто нашим способом життя», — сказав Предстоятель.

«Ми можемо сказати, яка ж багата є наша різдвяна культура. Як багато ми можемо почерпнути з того способу переживання Різдва наших предків. Але все те залишиться лише в минулому, якщо ми з вами не будемо втілювати і перетворювати на культуру третього тисячоліття, нашу віру у воплоченого Бога», — просить замислитися духовний лідер греко-католиків.

Наше Різдво, вважає Архиєрей, дуже легко може перетворитися лише на якийсь комерційний, етнографічний момент, загубивши справжній духовний зміст. Різдво може перетворитися на день без присутності народженого. Це є виклик християн нашого часу.

«Дозвольте мені в цей день сердечно вас привітати. Нехай наші різдвяні побажання сьогодні залунають у серцях усіх українців, нехай оці небесні дари, які приніс нам новонароджений Спаситель, наповнять наші домівки. Частиною різдвяної християнської культури є рух до ближнього. Бог став нашим ближнім. Прийшов до нас і народився як маленька дитина. Давайте ми будемо зближатися до тих, хто є поруч», — зазначив Глава УГКЦ.

«Хочу привітати і поділитися різдвяною радістю з тими, кому, можливо, є найтяжче сьогодні радіти. Мої думки сьогодні линуть туди, де йде війна, де українська земля стогне від болю військових дій», — сказав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви попросив, аби з нашого Патріаршого собору Воскресіння Христового ми засилали наші вітання нашим братам і сестрам в анексованому Криму і окупованому Донбасі. «Давайте сьогодні згадаймо тих матерів, рідних і близьких наших загиблих героїв України, згадаймо сьогодні наших поранених, щойно звільнених з полону. Давайте до них прийдемо і разом з ними заколядуємо», — попросив Предстоятель.

Також Предстоятель УГКЦ передав вітання усім українцям, які силою обставин є розпорошені по цілому світі. «Бажаю усім веселих свят Різдва Христового, усіх небесних благодатей, щоб наші добрі побажання втілилися в дійсність. Щоб новий рік був сповнений радості, Божого світла і Христового миру», — побажав Блаженніший Святослав.


Немає коментарів: