ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 15 жовтня 2017 р.

15.10.2017р. Б. / Сім тез про служіння священика в лікарні (+VIDEO)

Навіщо священики присутні в лікарні? В яких ділянках Церква і медики співпрацюють сьогодні? Як реагують хворі на присутність священика? Ці та інші важливі питання зі сфери медичного капеланства обговорювали в ефірі програми «Відкрита Церква. Діалоги» 12 жовтня 2017 року.

Гостем ефіру був о. Руслан П’яста, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Пропонуємо вашій увазі кілька його думок про служіння священиків у лікарнях.
  • Присутність Церкви в лікарнях − це присутність там Христа, як прикладу гідного ставлення до людської особи, прояву милосердя до неї.
  • Церква розуміє, що потрібно супроводжувати людину не лише в моменти радості, коли все добре, а й у хвилини страждань і випробувань.
  • Присутність священика в лікарні важлива для зцілення людини. Це надає сенс життя для хворого, а також змінює на краще атмосферу серед медперсоналу та пацієнтів.
  • Служіння священика в лікарнях відбувається суто на волонтерських засадах. Від держави він не має жодного матеріального забезпечення. Церква відчуває своє покликання служити хворим, бо вони також потребують духовної опіки.
  • Існує стереотип, що священика кличуть вже до вмираючої людини. Однак медичний капелан приходить насамперед з іншою метою − допомогти одужати душею і тілом.
  • Лікарня може стати місцем зустрічі з Христом. Можливо, сьогодні людина не сприймає присутність священика, однак завтра може зреагувати зовсім по-іншому. Наша місія − прийти до людини, яка є поза Церквою.
  • Про священика думають, що він завжди повний ентузіазму і має все робити бездоганно. Однак і він здатний переживати емоційне вигоряння. Тому для медичних капеланів важливо знайти час і місце, щоб відпочити і набратися нових сил.


Немає коментарів: