ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 31 травня 2016 р.

31.05.2016р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.05 –29.05)

У понеділок 23 травня Правлячий архієрей Коломийсько–Чернівецької єпархії Кир Василій (Івасюк) брав участь у поході під назвою “Марш Героїв”, який організовувала міська і районна влада у місті Коломия. У своєму слові владика підкреслив: “День 23 травня - це символ незборимості Української Нації. Це свято величі духу українських вояків, які загинули в боротьбі з ворогом і залишилися нескореними. Їхнім гаслом було “Здобудеш Українську державу або загинеш у боротьбі за неї”.

З нагоди року Божого Милосердя і дня хворого (неділя розслабленого) 24 травня у приміщенні каплиці св. Пантелеймона обласної дитячої клінічної лікарні відбулась зустріч із Єпископом помічником Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Преосвященним Владикою Йосафатом (Мощичем).

Також у навчальному корпусі відбулися збори медкапеланів Івано-Франківської Архієпархії. Під час зустрічі обговорювали заходи з нагоди відзначення Дня хворого в УГКЦ, порядок проведення заходів у лікарняних закладах.

26 травня у приміщенні Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого проходила робоча зустріч членів Пасторального відділу Львівської архиєпархії УГКЦ та голів комісій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. У другій половині дня учасники зібрання зустрілися з Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм (Семенюком), який тепло прийняв гостей та представив основні досягнення у душпастирській праці духовенства Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, зокрема на теренах Хмельниччини.

Цими днями українська делегація військовослужбовців та капеланів повертається з 58-го Міжнародного військового паломництва, яке проходило 20-22 травня у Франції в м. Люрд. У цьому відпустовому місці військовослужбовці з різних країн молилися за мир та примирення у світі.  Загальна кількість українських паломників на чолі із військовими капеланами та владикою Михаїлом (Колтуном) налічувала понад 130 осіб.

Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) зустрівся з Апостольським Екзархом для католиків візантійського обряду в Греції єпископом Мануелем Ніном. Під час зустрічі обговорювались подальші кроки розвитку українських громад в Атенах та інших містах Греції та співпраця з УГКЦ.

Ввечері 27 травня 2016 р., в Патріаршому собоі Воскресіння Христового молилися за упокій душі світлої пам’яті Ординарія Києво-Житомирської діецезії Римо-Католицької Церкви Архиєпископа Петра Мальчука.

27 травня 2016 року Блаженніший Святослав спільно з членами Постійного Синоду прибув до Чикаго, де в суботу розпочав  свою чергову Сесію. В аеропорту Предстоятеля УГКЦ спільно з прибуваючими на Синод владиками зустрічали представники духовенства місцевих греко-католицьких громад, діти та молодь.

У перший день свого перебування в Чикаго Блаженніший Святослав та владики, що прибули на 16 (47) Сесію Постійного Синоду, відвідали владику Річарда (Семінака), Правлячого єпископа Чиказької єпархії, який проходить лікування в одній з клінік штату Ілінойс. Того ж дня Глава УГКЦ спільно з владиками помолилися на українському цвинтарі в околицях Чикаго за упокій душ усопших архиєреїв Чиказької єпархії – блаженної пам’яті владики Ярослава (Габро), першого єпископа цієї єпархії, та владики Іннокентія (Лотоцького), який упокоївся в Бозі 2013 року. А також відслужив Архиєрейську Літургію для вчителів і дітей місцевої української катедральної школи св. Миколая.

28 травня у Грнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла військові капелани УГКЦ спільно із військовослужбовцями з 3-го батальйон 24-ї механізованої залізної бригади (3-тя ОМПБ), своєю молитвою біля вцілівшого після обстрілів березового хреста ванували пам'ять полеглих побратимів неподалік селища Побєда та усіх загиблих воїнів-героїв РУВ. Молитву очолив Преосвященний владика Богдан – Єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав владику Василя (Лостена), Єпископа-емерита Стемфордської єпархії, із нагоди 45-річчя єпископських свячень. У тексті Грамоти Предстоятель Церкви привітав ювіляра від себе та від імені Синоду Єпископів УГКЦ.

29 травня 2016 року в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбулося традиційне богородичне свято на честь чудотворної Теребовлянської ікони Божої Матері. Участь в урочистостях взяли священнослужителі Собору, молодь спільнот Марійської Дружини та вівтарної дружини, парафіяни Собору та вірні. Очолив святкування Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Представники Одеського екзархату УГКЦ, благословили випускників Військово-морського ліцею і вручили грошові премії найуспішнішім учням, під час урочистої випускної церемонії, яка відбулася на плацу Ліцею 28 травняЕкзарх Одеський Владика Михаїл виголосив промову.

До вашої уваги:

Слово Митрополита Львівського на могилі Івана Франка під час Панахиди з нагоди 160-річчя від дня народження та 100-річчя відходу у вічність Івана Франка

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів: