ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 15 жовтня 2012 р.

15.10.2012р. Б. / Священиків змушують агітувати за кандидатів від влади – релігієзнавець




Відмінність цих виборів полягає у тому, що на всіх учасників цих виборів здійснюється колосальний тиск, у тому числі на священнослужителів і на священноначалля церков.

  Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав релігієзнавець Віктор Єленський.

«Я знаю, що на перших осіб багатьох церков чинився справжній тиск для того, щоб вони так або інакше прославили «покращення», яке вже настало прямо зараз», - стверджує пан Єленський. Проте він додає, що переважна більшість першоієрархів, керівників релігійних організацій, поводяться дуже і дуже достойно. Але інколи, особливо в провінції, священики піддаються тиску.

«Ну, уявіть собі український такий пейзаж. От є якийсь район чи два, чи три райони, де є головний якийсь місцевий барон. Він реально залякує вчителів, він реально залякує працівників бюджетної сфери. Від нього практично все залежить. Віктор Єленський: Священик теж від нього залежить. Парафіяни цього священика від нього залежать. Від нього залежить, чи буде у цього священика, умовно кажучи, побудована недільна школа, про яку він мріє вже кілька років. В обмін той вимагає, щоб той про нього казав добрі речі, щоб він його прославляв, співав йому «Многії літа» і так далі. Всі ці реалії, ті реалії, про які Ви, очевидно, читали в романах латиноамериканських авторів 1950-1960 років, все це нинішня Україна», - зазначає релігієзнавець.

Раніше повідомлялося, що під час цих виборів депутати активно використовують Церкву задля агітації.

Нагадаємо, під час відкриття Року Віри у Кам’янець-Подільській дієцезії єпископ Леон Дубравський нагадав, що священикам недозволено проводити будь-яку політичну агітацію. Крім того владика заборонив привселюдно «дякувати добродіям», а також – допускати до слова будь-яких політичних діячів під час релігійних зібрань.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук закликав не торгувати своїм сумлінням під час виборів. Блаженніший погоджується, що ці вибори є чи не найбруднішими в історії незалежної України, що є факти широкого, безсоромного підкупу виборців, зокрема й духовенства.

«Це не може нас не турбувати, – наголосив Предстоятель УГКЦ. – Коли я переглядав ролики, в яких священики показово за щось дякують певному кандидатові, то мені було соромно і за депутатів, котрі вдаються до таких дешевих трюків, і за духовенство, що на таке піддається. За це буде потрібно каятися і перепрошувати Господа Бога та наших виборців.»

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: