ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 13 липня 2018 р.

13.07.2018р. Б. / 10 думок щодо «Ковчегу»

Наша парафіяльна родина Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) під духовною опікою Згромадження Воплоченого Слова у 2017 році розпочала новий благодійний проект – будівництво парафіяльного дитячого садочку «КОВЧЕГ». Ми з Вами вже вирішили питання по земельній ділянці, йде до завершення питання проекту і незабаром, з Божою допомогою, плануємо розпочати вже саме будівництво після отримання відповідних дозволів та збору необхідних коштів. Дякуємо всім, хто тим чи іншим способом допоміг нам із земельною ділянкою. Нехай віддячить Вам Господь.

На перший погляд наш намір може видаватися фантастичною ідеєю, проте саме Церква має пряме відношення до виховання добрих і мудрих людей, а цей процес розпочинається з дитинства, від дитячого садочку, від катехизації. Церква приходить на допомогу батькам, щоби спільними зусиллями виховати добрих і щирих людей, ревних християн та достойних громадян нашої Батьківщини. Діти – це наше майбутнє. Тому «Ковчег» має стати ще одним засобом підтримки виховання майбутніх поколінь. 

1. «Ковчег» - це християнський дошкільний навчальний заклад, який основується на християнських цінностях і ним опікуватиметься Парафія Святих Кирила і Методія, яка перебуває під духовною опікою Священиків Згромадження Воплоченого Слова. Діти, які перебуватимуть у нашому «Ковчезі», навчатимуться любові до Бога і до ближнього, до родичів і до Батьківщини, до спільної молитви та вміння гратися з іншими дітьми.

2. Я щиро вірю, що жоден наш парафіянин не залишиться осторонь такої благородної справи – брати участь у зведенні дитячого садочку для наших діточок, бо, як кажуть, в нашому народі «дітей чужих не буває» і ми покликані у совісті дбати за виховання всіх дітей. Не відкладаймо на завтра те, що треба зробити сьогодні.

3. Як і будь-які інші наші парафіяльні проекти (будівництво храму, парафіяльного центру, благодійні акції з метою допомогти потребуючим) також і цей проект має одне, святе і непорушне правило, яке залишив нам Ісус Христос: «Нехай твоя ліва рука не знає, що робить твоя права: щоб твоя милостиня була таємна» (Мт 6,3-4). Творімо добрі справи, не шукаючи в цьому винагороди, похвали чи слави, але Божої допомоги.

4. Коли ми чинимо якесь добре діло, коли в нас хтось просить про допомогу, то пам’ятаймо, що сам Ісус Христос дає мені конкретну нагоду чинити добро і каже: «Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили… те, чого ви не зробили одному з моїх братів найменших – мені також ви того не зробили» (Мт 25, 40.45). І коли я допомагаю, то я відповідаю на прохання Ісуса.

5. Ви можете нам допомогти різними способами: конкретними коштами (вділивши десятину зі свого заробітку чи вділивши якусь пожертву зі своєї зарплати чи пенсії); будматеріалами (треба багато бетону на фундамент та цегли на стіни); молитвами (наприклад, молитися протягом цілого місяця до Св. Йосифа Обручника Діви Марії в наміренні, щоб я знайшов необхідні кошти); пошуком фондів та джерел фінансувань (шукати меценатів і спонсорів, відкидати думку, що то справа одного священика). Я щиро вірю, що люди, які люблять Україну і нашу Церкву, допоможуть нам у здійсненні цього задуму.

6. Справа будівництва садочку – це не справа одного року. Ми найперше довіряємо Божому Провидінню, бо маємо простий, щирий і чистий намір і знаємо, коли є чистий намір, то Господь допомагає. Але одночасно прикладаємо всі зусилля, щоб шукати фінанси для цієї благородної справи.

7. Ми розуміємо, що це святе діло має два моменти: процес будівництва і майбутнє життя, а це нові робочі місця для наших вихователів. Тому ми потребуємо зусиль всіх, які можуть нам допомогти. Всіх, хто чується у совісті, що хоче і може взяти участь у створенні «КОВЧЕГУ», ми чекаємо з нетерпінням. Зголошуйтеся особисто до о. Йосафата.

8. Гарантована відплата з нашого боку – це молитва за Ваші добрі і щедрі серця, за Ваші жертовні руки і за Вашу моральну підтримку, а навіть за Вашу посмішку. Дякуємо Вам і за Вашу стриманість у бажанні покритикувати чи порадіти з можливих невдач. Як жартують у нашому народі – головна допомога – це та, щоб ніхто не перешкоджав.

9. Інвестиція в дітей – це інвестиція в майбутнє нашої Церкви і нашого українського народу. Колись хтось (наші родичі, вчителі, священики) інвестували в нас, а тепер прийшла пора і нам віддячитись і послужити нашій Церкві і нашій державі, не оправдовуючи, що хтось це має зробити: ТО-СЯ не зробить без мене!

10. Наші координати для фінансової допомоги: 

Чоловічий Монастир Воплоченого Слова
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ - Код 25597817
№26003300031769 ПАТ «ІДЕЯ БАНК», МФО 336310
або Картковий рахунок у Приватбанку: 4149 4378 5649 8934 на ім’я БОЙКО В.П. з позначкою «Добровільна пожертва на КОВЧЕГ»

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: