ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділя, 12 квітня 2015 р.

12.04.2015р. Б. / Український винахідник розробив унікальний препарат для військових з АТО, але на виробництво катастрофічно бракує коштів

Винахідник Леонід Станіславський розробив дезінфікуючий засіб з надзвичайними властивостями «Стерилій АБ», за допомогою якого можна дезінфікувати рани, воду та лікувати людей. Цей засіб незамінний для військових з АТО. На фронт вже відправили 35 тис. флаконів, але коштів на продовження виробництва немає.

Про це «Погляду» розповів виробник препарату Леонід Станіславський.

Він розпочав виготовляти «Стерилій АБ» ще 2007 року, однак тоді препарат розробляли для дезінфекції городини в кагатах, щоб вона могла довго зберігатися і не гнити. А також для дезінфекції приміщень і обладнання у харчовому виробництві. Опісля Львівський Державний науково-дослідний контрольний ветеринарний інститут зареєстрував цей засіб як ветеринарний.

«Я випадково випробував препарат на собі, продезінфікував поріз на обличчі після гоління. Також після використання препарату зникла ангіна на початковій стадії. З того часу вже років десять взагалі не хворів ніякими застудними захворюваннями. Крім того, цей препарат пройшов чимало перевірок, зараз в мене є приблизно 30 документів, які підтверджують його якість та офіційну реєстрацію в Україні. Також він офіційно зареєстрований державним департаментом з контролю медичних засобів та їжі США, (FDAofUSA)», – сказав Леонід Станіславський.

До того ж відділення гнійної хірургії 411-го військового госпіталю, що в Одесі, довело, що цей засіб у три-чотири рази активніший проти синьо гнійної палички, порівняно з 25 препаратами, які були дотепер.

За його словами, коли почалась війна, він відвіз бійцям добровольчого батальйону «Донбас» в АТО першу партію «Стерилію АБ», усього 2330 флаконів. Потім добровольчі батальйони, волонтери, військові, Нацгвардія та моряки вже самі замовляли засіб. Дуже допоміг препарат військовим в «Іловайському котлі», вони змогли пити воду з гідроакомулятора, добавляючи туди препарат і жоден з них не захворів. Також завдяки препарату, вдалося продезінфікувати рани. До слова, «Стерилій АБ» не містить спирту, тому він не опікає рани.

Як пояснив Леонід Станіславський, «Стерилій АБ» – це засіб дезінфікуючий, антисептичний, з протигрибковим ефектом. Він допомагає при пораненнях, ним можна дезінфікувати очі, воду з відкритих невідомих водоймищ, препаратом можна зупинити діарею, ангіну та втамувати зубний біль. Також можна знезаражувати шкіру, дезінфікувати взуття, кухонний посуд та хірургічні інструменти.

«Зараз у мене проблема у тому, що 35 тисяч штук було вироблено і відправлено під замовлення військовим, а на більше грошей немає. Власні кошти закінчились, допомога вичерпалася. Ми працювали під кожне замовлення, нікому не відмовляли. Дуже допомогли волонтери з різних міст, вони закупили десь близько 20 тисяч флакончиків, усе інше було за мій кошт. Пізніше долучилася «Нова пошта» і до сьогодні я відправляю засіб безкоштовно. Загальний кошторис того, що було відправлено на фронт, за моїми підрахунками, сягає до 390 тисяч гривень», – додає винахідник.

«Вперше не можувиконати замовлення штабу Нацгвардії, відправив їм на початку березня останні 3800 флаконів, які взяв у борг у фірми-виробника «Елліпс» у Білгород-Дністровському, але замовлення велике і потрібні кошти ще на 7000 флаконів», - наголошує Леонід Станіславський.

Він сподівається, що «Стерилій АБ» вдасться постачати для українських військових на замовлення Міноборони, адже аналогів у військових з США і НАТО немає, проте поки що бюрократична тяганина не дозволяє запустити процес.

Також, за словами Леоніда Станіславського, постачанням препарату повинен зацікавитися і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Був я у генерал-лейтенанта Олега Петраша, він начальник медичної служби МВС України, дуже достойна людина. Він доручив підлеглим взятися за постачання цього препарату, але вони побоюються, що їх звинуватять у корупції. Познайомився я з генерал-полковником Павловським, він начальник тилу Збройних Сил України, передав зразки і документів, але мені сказали, що це питання медслужби. Коло замкнулось. Зараз просто потрібно прийняти конкретне рішення на рівні уряду, профільних міністрів, щоб змінити ситуацію», - наголошує Леонід Станіславський.

Проте це ще не всі біди винахідника. Окрім відсутності коштів на препарат, Леоніда Станіславського невдовзі можуть виселити з приміщення, в якому він виготовляє «Стерилій АБ». У нього немає коштів, щоб заплатити за оренду. Показово те, що приміщення належить МВС України, а чимало бійців-нацгвардійців, які були у зоні АТО, змогли врятувати своє життя завдяки препарату.

«Я просив керівництво в Києві, щоб вони зробили відтермінування по орендній платі, бо мені вдалося зробити більше для бійців, ніж ті 8-9 тисяч, які зараз накопичилися за оренду, а заплатити поки що нічим. Де я буду робити препарат, якщо міліція мене виселить?» – додає винахідник.

У його є ще кілька доробок. Наприклад аналог відомого закордонного засобу для зупинки крові, що коштує близько 300-500 гривень. Доза ж у 35 грам в його виконанні коштує близько одного євро. Завдяки волонтерам, бійці на передовій вже отримали 700 безкоштовних доз. Проте на цей препарат, як і на «Стерилій АБ» коштів немає.

Можна допомогти Леоніду Станіславському продовжити виробництво унікального препарату «Стерилію АБ», перерахувавши кошти на картку Приват 5168 7423 0348 1059.

Фото: Леонід Станіславський

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів: