ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 25 квітня 2013 р.

25.04.2013р. Б. / У даванні хабара чиновникам зізналось 10% українців


хабар
 
Лише 10% українців зізнались у дачі хабара чиновникам за послуги. Ще 13,5% відмовились відповідати на питання. Такими є дані дослідження, проведеного фондом Демократичні ініціативи та Київським міжнародним інститутом соціології.
 
На запитання: «Чи доводилося вам або членам вашої сім'ї протягом останніх 12 місяців за отримання адміністративних послуг давати кому-небудь хабар або надавати вимушені послуги за принципом «ти мені – я тобі», 10,8% відповіли «так», 75,7 % – «ні», 13,5% відмовилися відповідати на запитання. 

При відповіді на запитання, чому люди дають хабарі, 35% обрало варіант «бо так людям простіше і легше вирішити свої проблеми», 26,3% – «тому що це вже норма нашого життя», 19,4% – «люди дають хабар, тому що з них його вимагають». 

20,8% опитаних зазначили, що задоволені обслуговуванням при отриманні адміністративних послуг, 14,5% – не задоволені. 

Серед негативних моментів при отриманні адмінпослуг опитані відзначили: великі черги (23%), відсутність чітких пояснень, які документи необхідні (16,6%), затягування розгляду справи (16,6%), необхідність пройти велику кількість інстанцій та кабінетів (13,3%), грубість посадових осіб (11,2%), тісне приміщення і відсутність туалету (11%), необхідність купувати бланки і оплачувати «додаткові послуги» (9,3%). 

Серед позитивних моментів респонденти відзначили ввічливість посадових осіб (19,1%), доступну інформацію про необхідні документи (16,2%), вирішення справи протягом розумного часу (15,9%), відсутність черги (14,7%). 

Нагадаємо, Верховна Рада замінила термін «хабар» на «неправомірну вигоду» і запровадила кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди і за прийняття пропозиції такої вигоди. Водночас 88% українців вважає закони проти корупції недієвими . 

Довідка
Опитування проводилося з 5 по 13 березня 2013 року. Методом інтерв'ю було опитано 2037 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України та АР Крим.

Похибка не перевищує 2,3%. 

За матеріалами: news.liga.net / zaxid.net 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: