ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 8 грудня 2018 р.

08.12.2018р. Б. / У Гошівському монастирі відкрився симпозіум «Живопис на склі»

У рамках четвертого традиційного різдвяного Гошівського пленеру на Долинщині стартував симпозіум «Живопис на склі».

Він є логічним продовженням низки мистецьких заходів у Гошівському монастирі УГКЦ, інформують "Вікна" з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Цьогорічний мистецький проект має не тільки всеукраїнський, а й міжнародний характер, адже окрім художників із Києва, Ужгорода, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Калуша та Коломиї в ньому візьмуть участь і митці із Любліна (Республіка Польща) і Мінська( Республіка Білорусь).

Від імені керівництва облдержадміністрації привітати всіх учасників симпозіуму завітав начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Володимир Федорак.

«Складовою даного пленеру є не тільки міжнародна зустріч художників, які працюють в даній техніці, але й обмін досвідом. Тому співпраця з іншими країнами такими як Польща і Білорусь дасть можливість популяризації мистецьких національних українських традицій, зокрема, у живописі на склі - на світовій арені».

Володимир Федорак додав, що гроші, отримані від реалізації робіт, підуть на придбання діагностично-лікувального та реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, а також лікування та фізичну реабілітацію дітей з обмеженими функціональними можливостями Долинщини, Коломийщини та Городенківщини.

Також до гостей з вітальним словом звернулися куратор міжнародного мистецького проекту «Живопис на склі» Наталія Сухоліт, настоятель монастиря о. Вінкентій та керівництво Долинської, Городенківської та Коломийської райдержадміністрацій.

За словами Наталії Сухоліт, симпозіум має активізувати творчі мистецькі сили в напрямку відродження і розвитку стародавньої традиції живопису на склі та привернути увагу дослідників, істориків, мистецтвознавців та найширших верств населення.

Додамо, що за результатами симпозіуму планується провести дві виставки. Першу 21 грудня в м. Києві, у Національному заповіднику «Софія Київська», а другу, під час Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір», який відбудеться 3-5 травня 2019 року у виставкових залах Івано-Франківської організації Національної спілки художників України.

Немає коментарів: