ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 5 березня 2012 р.

05.03.2012р. Б. / Українські діти втрачають зір перед моніторами





Щоп'ята дитина в Україні має проблеми із зором, хоча часто навіть про це й не здогадується - такі дані Міністерства охорони здоров'я.
 
На покоління хай-тек згубно впливає надмірна прив'язаність до комп'ютерів, приставок і мобільних телефонів. 

Уже 10 тисяч маленьких українців мають серйозні проблеми з зором. Скільки дітей просто трошечки «недобачають» чи носять окуляри – статистика не повідомляє. Саме такі діти найбільше ризикують, застерігає МОЗ. Бо ж банальна перевтома очей може призвести до серйозних захворювань усього організму. «Коли внутрішні м'язи очі втомлюються від того навантаження, яке їм роблять, починаються розлади, пов'язані з можливістю кришталика перебудовуватися на близькі відстані, на далекі. Виникає астенопія. І дитина банально починає втомлюватися, відставати, у дитини з'являються і головні болі, і фізична стомлюваність – тільки через те, що в неї виникло перевантаження цього м'яза», - розтлумачив головний дитячий офтальмог МОЗ України Юрій Баринов. Лікарі рекомендують дітям робити гімнастику для очей і частіше розслаблятися. А також частіше перевіряти зір, і якомога раніше починати лікування в разі виникнення проблем. 


За матеріалами: ТСН 

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів: